Gabimet GA4 që duhet të shmangni
Kur konfiguroni dhe konfiguroni një llogari të Google Analytics 4, shumë tregtarë bëjnë këto gabime të zakonshme:
Mos personalizimi i cilësimeve ose parametrave të gjurmimit, duke çuar në njohuri të pasakta ose të përgjithshme që ofrojnë pak vlerë
Konfigurimi i Të dhënat e WhatsApp aktivizuesve të shumëfishtë bazuar në të njëjtën ngjarje, duke shkaktuar mospërputhje të gjurmimit
Vendosja e Ngjarjeve me vlerë të ulët si Ngjarjet kryesore dhe anashkalimi ose mungesa e të dhënave të vlefshme
Nuk e personalizon llogarinë tuaj GA4 dhe nuk e konfiguruar në një mënyrë që përputhet me qëllimet e raportimit dhe udhëtimin e klientit
Duke shmangur këto gabime të zakonshme, do të siguroheni që të lidheni me njohuri analitike që ofrojnë vlerë të drejtpërdrejtë për përpjekjet tuaja të marketingut.
Unë jam regjistruar për një llogari Google.
Kam ndjekur katër hapat thelbësorë të konfigurimit dhe verifikimit të GA4.
Unë i kam etiketuar çdo gjë qartë dhe saktë.
Unë i kam përshtatur parametrat e platformës sipas qëllimeve dhe nevojave të mia specifike të raportimit.
Kam marrë masa për të siguruar që gjurmimi im të jetë sa më i saktë që të jetë e mundur.
Kam testuar llogarinë time GA4 për t'u siguruar që gjithçka është funksionale dhe e optimizuar.
Lexoni: Si udhëzues i plotë se si të konfiguroni GA4 për këshilla dhe informacione të hollësishme se si të përfitoni sa më shumë nga platforma.
Raportimi në Google Analytics: gjërat thelbësore
Paneli juaj kryesor i përdoruesit në GA4 do t'ju japë një përmbledhje qendrore të performancës së sajtit ose aplikacionit tuaj me qasje në të dhënat vizuale bazuar në parametra duke përfshirë angazhimin, konvertimet, blerjen, ruajtjen, fitimin e parave, njohuritë e audiencës dhe një përmbledhje të performancës së kanalit tuaj të marketingut.
Nga ky panel raportimi, ju mund të personalizoni parametrat ekzistues, të vendosni të reja dhe të zbuloni më thellë në një mori informacionesh të vlefshme me lehtësi.
Raportet dhe metrikat kryesore të GA4
Këto raporte dhe metrika kryesore të Google Analytics do të rezultojnë thelbësore në lidhjen me njohuritë e drejtuara nga të dhënat që përmirësojnë aspektet kryesore të strategjisë suaj të marketingut.
Raporte në kohë reale
Këto lloj raportesh ofrojnë një pamje të drejtpërdrejtë të uebsajtit tuaj të përgjithshëm ose aktivitetit të aplikacionit ndërsa shpaloset.
Metrikat kryesore të përdorura: Përdoruesit aktivë, ngjarjet, faqet për sesion, kohëzgjatja mesatare e sesionit.
Lista juaj e kontrollit të konfigurimit të Google Analytics
-